Sukaté smrkové dveře pro chaty a chalupy

Pořídili jste si v poslední době chatu nebo chalupu, nebo jste na tu, co už máte, začali v posledních letech víc jezdit s cílem uniknout z města a užívat si víc pobytu na čerstvém vzduchu? Snažíte se svou rekreační nemovitost zvelebit, abyste si pobyt v přírodě mohli co nejlépe užít?

Možná jste zjistili, že na vaší chalupě je třeba vyměnit interiérové dveře, a přemýšlíte, jak to udělat, aby změna vedla k lepšímu estetickému dojmu a zároveň vás to nestálo veškeré úspory, nebo jste si dokonce nemuseli brát půjčku.

Smrkový les

Hřejivá atmosféra díky dřevěným dveřím

country 3kNa chatu nebo chalupu se nejlépe hodí přírodní materiál, který má spoustu předností, a tím je dřevo. Jeho výborné vlastnosti ho přímo předurčují pro bydlení na venkově, nebo u lesa v přírodě. Vykouzlí ve vašem prostoru kouzelný rustikální nebo minimalistický severský styl. Dokáže vyčarovat hřejivou domácí atmosféru, kterou si užijete s rodinou i přáteli. Dřevo dýchá a výborně drží teplo. Smrkové dřevo navíc krásně voní a připomíná sváteční vánoční atmosféru.

country 1s1kSmrkové dveře se díky přirozeně světlé barvě hodí do každého interiéru, umí ho opticky zvětšit a odlehčit. Smrkové dřevo se příliš nesesychá a vydrží spoustu let krásné. Do starších venkovských chalup a rekreačních objektů se nejlépe hodí dveře ze sukatého smrkového dřeva. Přirozená dekorativnost a zdobnost suků doladí celkový styl bydlení spolu s dřevěným nábytkem a dalšími doplňky, jako je podlaha, okenní rámy, dřevěné obložení... Smrkové dřevo je materiál, který máme nejblíž, roste rychle v našich lesích a je proto cenově dostupné. Na rozdíl od jiných dřevin je smrk lehký, ale zároveň pevný a pružný. 

Levné dřevěné dveře z českého sukatého smrku

Levné dřevěné dveře typu COUNTRY jsou pro vás skvělou volbou, pokud si přejete smrkové dřevěné dveře, za které ale nechcete utratit majlant. Dveře Country jsou vyrobeny z napojované smrkové spárovky s větším podílem suků a vysprávek. Tyto masivní smrkové dveře se vyrábí z cinkové, sukaté smrkové spárovky se zvlněnými dřevními vlákny, která je podélně lepená napojovaným, zubovitým spojením. Dveře tak působí tím pravým chalupářským dojmem. Krásně vyniknou v interiéru, který je laděný do rustikálního nebo dnes velmi oblíbeného severského stylu. Tyto dřevěné dveře COUNTRY umíme dodat v různých rozměrových variantách i s obložkami. Vyberte si masivní dveře za velmi dobrou cenu, a navíc poctivě vyrobené u nás, v České republice. 

Levné dřevěné dveře COUNTRY nemají takřka žádná omezení, a proto je samozřejmostí, že i zde si můžete vybrat dveře z masivu bez povrchové úpravy, s povrchovou úpravou mořením a s povrchovou úpravou transparentním lakem. Dveře z masivu v provedení z cinkové spárovky nedoporučujeme povrchově upravovat krycí barvou RAL z důvodů možného pnutí a následného praskání této krycí barvy. 

Jak připravit stavební otvor pro nové dveře 

Zároveň s výběrem dveří si rozmyslete, jak se na ně připravíte. Máte totiž několik možností:

  1. Můžete využít stávající ocelové zárubně a dveře do ní jednoduše zavěsíte. Nezapomeňte ale dobře zaměřit, aby nové dveře do ní seděly.
  2. K novým dveřím si pořídíte nové obložkové zárubně, kterými jednoduše obložíte ty staré kovové, které nebudete muset bourat. Nové dřevěné zárubně budou krásně ladit s novými dveřmi. Ke dveřím Country doporučujeme zárubně z napojované spárovky se suky.
  3. V interiéru se poslední dobou využívají také rámové zárubně, které vyžadují předem připravený otvor a dříve se používaly hlavně jako vchodové a venkovní.

A pokud jste mezitím změnili názor, nebo jste někde získali finance navíc, můžete popřemýšlet i o dalších možnostech umístění vašich interiérových dveří.

  1. Smrkové dveře můžete využít i jako posuvné dveře na stěnu v atypických rozměrech, které si můžete nechat vyrobit na zakázku.
  2. Podobně si můžete nechat vyrobit posuvné dveře do stavebního pouzdra (Eclisse, JAP).

Povrchové úpravy podle vašeho přání

Vzorník_portál_interiér_WEB

V nabídce máme smrkové dveře Vlasta v trojím provedení – prosklené, nebo plné se dvěma nebo se třemi kazetami. Sukaté smrkové dveře standardně dodáváme bez povrchové úpravy. Na zakázku si ale můžete dveře nechat nalakovat transparentním lakem, anebo namořit jedním z devíti odstínů. Předností našich dveří je, že povrchové úpravy neobsahují žádné škodlivé látky.

mand_exteriér

Zastavte se v našem showroomu v Praze, kde si můžete dveře prohlédnout a kde vám odborně poradíme. Pokud jste z Prahy a okolí, můžete si u nás domluvit i odborné zaměření a montáž dveří. Také se můžete podívat na doplňky ke dveřím, jako jsou zárubně a kování. Plánujete postupně další úpravy? Pak se podívejte i na výběr podlah.

Tip: k sukatým smrkovým dveřím se náramně hodí např. rustikální kliky