Proč se rozhodnout pro palubkové dveře

Taky si myslíte, že co je české, to je hezké? A snažíte se tímto heslem řídit i ve svém domově? Poslední dobou se k místním výrobkům vrací stále víc lidí. Rádi nakupují české potraviny a své domovy zařizují předměty z dílen českých firem. Podobně je to i s vchodovými dveřmi do rodinného domu.

český výrobek CAG

Zvláštní kategorií dřevěných vchodových dveří jsou dveře palubkové. Je to typicky česká záležitost - výrobek, který slaví v posledních letech svou renesanci. Dřív jsme palubkové dveře vídali spíš u chat, chalup, zahradních domků nebo garáží a dnes si získávají svou oblibu i u vchodů do moderních novostaveb. Mají prostě široké uplatnění a mnoho výhod.

Čím si získávají palubkové dveře přízeň zákazníků

Důvodů, proč jsou palubkové vchodové dveře stále oblíbenější, je hned několik:

  • Jsou vyrobeny v České republice českými truhláři – to jsme uvedli už v prvních větách.
  • Materiál, ze kterého jsou vyrobeny, je přírodní smrkové dřevo, které roste všude kolem.
  • Smrkové dřevo má příjemnou barvu, krásně voní a máme ho spojené s nejkrásnějšími svátky v roce - Vánoci.
  • Smrkové dřevo je pevné, zároveň lehké a pružné a nesesychá. Má méně suků než ostatní dřeva.
  • Obsahuje méně pryskyřice než jiné dřeviny. Nižší podíl pryskyřice umožňuje jeho lepší opracovatelnost.
  • Svou oblibu si získává díky nadčasovému vzhledu, který se hodí nejen k zahradním domkům, ale i k moderním novostavbám.
  • Dřevo je přirozeným izolantem, takže dveře dokážou udržet váš interiér v teple.
  • Palubkové dveře jsou odolné vůči změnám teplot i vlhkosti vzduchu.
  • Jejich cena je velmi příznivá.

Z jak bohaté nabídky palubkových dveří můžete vybírat

Palubkové dveře Vertikal - pantyPalubkové vchodové dveře dodáváme bez povrchové úpravy ve finálním kartáčovaném povrchu. Můžete si vybrat, čím dveře natřete, a sami podle své fantazie nalakovat, napustit olejem, nebo natřít barvou (nátěr byste měli aspoň třikrát opakovat) a dokonale je sladit s vaším interiérem. Za čas je potřeba nátěr zopakovat, aby dveře byly chráněny před případnou vlhkostí a aby vám dlouho vydržely jako nové. Díky vhodné povrchové úpravě můžete ze smrkových dveří vytvořit luxusní záležitost. Mořením, lakováním, nebo voskováním lze docílit krásného vzhledu, který vyvolá dojem mnohem dražší dřeviny.

Palubkové dveře dodáváme klasicky jak plné, tak prosklené s izolačním dvojsklem v různých tvarech, velikostech a umístění.Detail sklo_palubky Zajímavou variantou dveří jsou palubkové dveře Kvido se čtyřmi menšími prosklenými plochami ve tvaru čtverců umístěnými buď v řadě pod sebou na středu, nebo po stranách. Dalšími vzory jsou Vertik s obdélníkovým sklem umístěným ve středu nebo po straně, nebo Éra se dvěma obdélníkovými skly. Standardní výška všech palubkových dveří je 197 cm, šířku si můžete zvolit ze čtyř možností – 60, 70, 80 a 90 cm. Jedná se vždy o rozměry světlosti zárubně. Dveřní křídlo je pak vysoké 198,5 cm a široké 65, 75, 85 a 95 cm. Kromě toho ale můžeme vyrobit i dveře atypické či palubkové dveře dvoukřídlé, které jsou zajímavou variantou jak z hlediska estetického, tak i díky tomu, že poskytují větší průchod.

Palubkové dveře si můžete objednat se zárubní nebo bez, které se zavěšují na starou kovovou nebo dřevěnou zárubeň. Dřevěné rámové zárubně jsou především určeny pro vchodové dveře a vstupní dveře, ale v dnešní době se hojně využívají i pro interiérové dveře, kde díky zajímavému vzhledu vytvoří jedinečný celkový dojem. Dřevěné rámové zárubně jsou vyrobeny z kvalitních smrkových eurohranolů 7x7cm a na rozdíl od obložkových zárubní jsou určeny především na tzv. průběžné zdi. Jejich funkce a technické řešení spočívá v tom, že nejsou určeny k obložení příčky. Palubkové dveře s rámovou zárubní vám samozřejmě v případě potřeby odborně zaměříme a namontujeme. 

Dveře máme vystaveny v našem showroomu, kam se můžete přijít podívat a kde vám rádi poradíme.

mand_exteriér