Proč si vybrat smrkové dveře do konkrétního interiéru

Dveře, které se hodí do rustikálního i moderního interiéru, jsou určitě z klasického materiálu –  dřevěného masivu. Spousta lidí si oblíbila dřevo smrkové, protože je nám pocitově nejblíž. Z dětství známe okolní smrkové lesy jako místa výletů a her a vůni smrkového jehličí máme spojenou s vánočními svátky.český výrobek CAG

Smrkové dveře vytvoří příjemnou atmosféru tím, že váš domov krásně ozvláštní a provoní. Jsou velmi oblíbeným doplňkem díky svým skvělým vlastnostem. Na rozdíl od jiných dřevin je smrk lehký, ale zároveň pevný a pružný. Smrkový les roste rychle, proto je smrkové dřevo levnější než třeba dubové nebo bukové, které roste pomalu. Důležité ale při výběru interiérových dveří je to, jestli se jedná o masiv, nebo o dřevotřísku. Masivní smrkové dřevo je vždy lepší volbou, protože zajišťuje kvalitu a dlouhou životnost nábytku.

Vlasta 6S1K_pantySmrkové dveře, protože jsou přirozeně světlé, se hodí do každého interiéru, umí ho opticky zvětšit a odlehčit. Smrkové dřevo se příliš nesesychá a vydrží spoustu let krásné. Povrchovou úpravu si můžete zvolit podle vašich preferencí, nejčastěji asi hladkou či kartáčovanou, mořenou nebo patinovanou. Vybírat si můžete mezi sukatým a bezsukatým smrkovým dřevem podle toho, který materiál se do vašich prostor bude hodit víc.

Smrkové dveře do moderního interiéru

Vybíráte dveře do novostavby nebo nově rekonstruovaného bytu a jste vyznavači moderního minimalistického stylu? I k vám se smrkové dveře budou hodit. Vyberte si ale bezsukatou variantu. Tyto smrkové dveře jsou jednoduché a suky nebudou na sebe zbytečně strhávat pozornost. Budete se s nimi cítit naprosto přirozeně a nerušeně.

Venkovské stavení v rustikálním stylu

Do starších venkovských domů s rustikální atmosférou se lépe hodí dveře ze sukatého smrkového dřeva. Přirozená dekorativnost a zdobnost suků doladí celkový styl bydlení s dřevěným nábytkem a dalšími doplňky, jako je podlaha, okenní rámy, dřevěné obložení...

Zdravé dveře ze smrkového masivu

Smrkové dřevo pochází z našich lesů a je lakováno vodu ředitelnými barvami od českého výrobce, které mají atesty a certifikace splňující nejpřísnější hygienické normy jako hračky pro nejmenší děti ve věku 0 - 3 roky. Barvy mohou přijít do přímého kontaktu s pokožkou či sliznicí bez negativního účinku na lidské zdraví. Také ostatní části dveří a zárubní jsou zdravotně nezávadné. Spolupracujeme pouze s prověřenými dodavateli z České republiky a západních zemí EU, jako jsou Rakousko, Německo a Itálie.

Smrkový les

S čím smrkové dveře kombinovat

Přemýšlíte, jak bude váš interiér s novými smrkovými dveřmi vypadat? Barevně je smrkové dřevo světlé, bělavé, nažloutlé až lehce načervenalé, netmavne a jeho textura je velmi zajímavá. Zkombinovat se dá nejlépe tón v tónu v odstínech použitého dřeva. Nespletete se, když použijete bílou barvu na textilních doplňcích (polštářky, deky, závěsy) i na kusech nábytku, jakou jsou skříňky, židle, stolky, kuchyňská linka. Pastelové studené barvy na stěnách vnesou do místnosti nádech příjemné atmosféry a jedinečnost vašeho domova.

Vzorník_portál_interiér_WEB

Jaké dveře vybrat

Dalšími parametry, kterými se budete při svém výběru řídit, jsou především rozměry dveří. Měli byste jimi třeba pohodlně přestěhovat nábytek.

Dveře se vyrábí ve standardních rozměrech podle ČSN:

  • 60 x 197
  • 70 x 197
  • 80 x 197
  • 90 x 197

Dveře mohou být celé ze dřeva, nebo v nějaké variantě se skleněnými výplněmi, které můžeme v rámci interiéru spolu kombinovat podle toho, kolik chcete mít doma světla, do kterých místností si nepřejete, aby bylo vidět atd.

Důležité jsou kromě dveří i zárubně, do nichž se nové dveře zavěsí. To znamená, zda využijete staré kovové zárubně a buď je jenom natřete, nebo na ně umístíte nové obložky, nebo vyřešíte pohyb dveří jiným novým způsobem, jako třeba u posuvných dveří na stěnu.

Atypické řešení dřevěných dveří zvolíte v případě, že si nevyberete ze základní nabídky a přejete si něco speciálního. To může být jiný rozměr, nebo posuvné dveře do stavebního pouzdra apod.

tip: Nespletete se, když použijete bílou barvu na textilních doplňcích (polštářky, deky, závěsy) i na kusech nábytku, jakou jsou skříňky, židle, stolky, kuchyňská linka nebo manželské posteli, která dodá nádech luxusu do vaší ložnice.

Pokud si zvolíte smrkové dveře, nebudete litovat.